Op het werk

Yoga op de Werkvloer

Zijn er binnen uw bedrijf ook vaak mensen die korte of langere tijd uitvallen door ziekte? Vooral na de periode van Covid-19 blijven veel mensen vatbaar voor zowel fysieke als mentale problemen.

Of misschien is het nu zichtbaarder omdat we met elkaar gemerkt hebben hoe kwetsbaar onze gezondheid is.

Door yoga op maat aan te bieden op het werk kan een organisatie bijdragen aan de gezondheid van haar werknemers.

U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie.

Waarom Yoga Op Het Werk?

Het antwoord ligt eigenlijk voor de hand: er is meer aandacht nodig voor de mentale en fysieke gezondheid van de werknemers. Los van Corona blijkt uit cijfers uit onderzoek van het CBS en TNO dat ongeveer 1 op de 6 werknemers kampt met burn-out gerelateerde klachten. Een hoge werkdruk en een gebrek aan gevoel van autonomie zijn vaak belangrijke redenen voor het ontstaan van deze klachten op de werkvloer. Daarnaast kunnen een aantal andere factoren een rol spelen zoals de stressbestendigheid van de werknemer, de support van de leidinggevende, de thuissituatie en de algehele gezondheid van de werknemer. Er is vaak niet één duidelijke oorzaak van een burn-out, maar een cocktail die er voor zorgt dat iemand (langdurig) uitvalt.

Om dit te voorkomen kun je als bedrijf yoga in kunnen zetten op de werkvloer. Yoga heeft zowel op geestelijk en lichamelijk niveau een positieve invloed op je energie.

Het was een geweldige ervaring! Heerlijk ontspannen maar veel geleerd over ademhalen.” – Petra

over de cursus Ademhaling tegen Stress

De voordelen van bedrijfsyoga

  • Yoga helpt je beter omgaan met stress. Lees hier het onderzoek van de Coventry University (UK) en de Radboud Universiteit.
  • Yoga verbetert je fysieke conditie. Met yoga verbeter je je conditie door je lijf heel bewust te bewegen, te mobiliseren en flexibeler te maken.
  • Yoga verbetert je concentratie en geheugen. Yoga verandert de structuur en activatie in je hersenen en heeft een direct effect op de hersengolven vanwege een verhoogde bloedtoevoer door het beoefenen van yoga.
  • Door yoga kan je weerstand flink verbeteren
  • Yoga helpt je om je te leren focussen waardoor je productiviteit omhoog gaat.
  • Het beoefenen van yoga zorgt voor meer gevoel van tevredenheid en rust  wat vermoeidheid tegen gaat.
  • Yoga heeft een rustgevende werking op je zenuwstelsel waardoor je echt beter slaapt en uitgerust wakker wordt. (Lees ook dit onderzoek over de behandeling van chronische slapeloosheid met yoga)
  • Het beoefenen van yoga versterkt je gevoel van autonomie. Je leert zowel je lijf als je onrustige geest beter kennen en voelt je eigen grenzen steeds beter aan.
  • Teambuilding! Door gezamenlijk aan yoga te doen versterk je de band onderling en vergroot de teamspirit waardoor een betere samenwerking ontstaat.

Het doel van yoga op de werkvloer? Het terugdringen van het ziekteverzuim vanwege burn-out klachten. Dit kan door de gezondheid van de werknemers te verbeteren en aan te sluiten bij hun behoeften. Door actieve rustmomenten in te bouwen en te werken aan meer bewustwording van je lijf, het verbeteren van je conditie, je kracht, je weerstand, je concentratie en je slaap kan yoga op de werkvloer bijdragen aan dit doel.

Neem contact op voor een oriënterend gesprek, een kennismaking of de aanvraag voor een offerte. Yoga op de werkvloer is absoluut maatwerk en gaat in overleg met u.

Ontspanning bereikbaar maken voor uw medewerkers?

Neem contact op voor de mogelijkheden via info@jantienrotshuizen.nl

Ik kom graag vrijblijvend bij u langs om samen te onderzoeken wat uw wensen zijn en welke vorm van yoga hierop aan kan sluiten.